Sayfalar

27 Mayıs 2010 Perşembe

KAYSERİ'DE GÖZALTI SAYISI 85’E ÇIKTI

Kayseri de çete operasyonu kapsamında, aralarında dekan, dekan yardımcıları ve işadamları ile özel güvenlik şirketi çalışanları ve bazı işadamlarının da bulunduğu 85 kişi gözaltına alındı.

İddiaya göre, Erciyes Üniversitesi nde Ocak ayında düzenlenen özel güvenlik ihalesine Ankara dan katılan bazı şirketlerin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek, Kayseri de bulunan bir özel güvenlik şirketinin ihaleye girmemeleri konusunda  kendilerini tehdit ettiği iddia edildi…

İhalenin iptali için üniversiteye yapılan başvurunun da göz ardı edilmesinden dolayı bazı dekan ve dekan yardımcıları göz altına alındığının bilgisi edinildi.

Şikayet üzerine harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı  olay ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. ..

Özel yetkili savcılar tarafından  yürütülen soruşturma sonucunda 5 ay süren takibin ardından Ankara 12 inci Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile geçtiğimiz Salı günü  erken saatlerde  operasyon için düğmeye basılmıştı….

Kaçakcılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı tarafından görevlendirilen ekipler, özel güvenlik şirketi merkezinde ve bazı işyerinde yaptığı aramada, bütün dosyalara el koydu.

Eş zamanlı yapılan operasyonlar sırasında Erciyes Üniversitesi, İncesu Devlet Hastanesi, Kayseri Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı Hastanesi nde de arama yapıldı. Aramalar sonrasında fakülte dekanları, yardımcıları, Kadın Doğum Hastanesi Müdürü görevlileri ile Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi nde görevli memurlar ile özel güvenlik şirketi sahipleri ve çalışanlarının aralarında bulunduğu yaklaşık 85 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü binasına götürülen zanlılar, Ankara dan gelen ekip tarafından sorguya alındı. Ele geçirilen ihale dosyaları ve raporlar incelemeye alındı. 2 gün boyunca aralıksız çalışan ekipler, gözaltı süresinin dolması üzerine zanlıları sağlık kontrolünden geçirmek üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesi ndeki Adli Tabipliğe getirdi…İki günün sonunda 43 kişinin sorgularının tamamlandığı öğrenildi.. Geniş güvenlik önlemi altında getirilen zanlılar doktor kontrolünden geçerken, hastanenin özel güvenlik elemanları patronlarının etrafında etten duvar ördü.

Dosyaları inceleyen ekiplerin çalışması sürdüğü için zanlıların gözaltı süreleri de uzatıldığı öğrenildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...