Sayfalar

27 Mayıs 2010 Perşembe

Sümela ibadete açılıyor

Tarihi Sümela Manastırı, 15 Ağustos'ta, bir günlüğüne ibadete açılacak.
Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Maçka ilçesinde bulunan tarihi Sümela Manastırı'nın, 15 Ağustos'ta, bir günlüğüne ibadete açılacağını bildirdi.
Vali Kızılcık, Altındere Vadisi'ndeki Karadağ'ın eteklerine kurulan manastırın, Trabzon'un önemli turizm merkezlerinden olduğunu belirtti.
Kızılcık, ''Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist Trabzon'u ziyaret ediyor. Trabzon'a gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk ziyaret ettikleri yerlerden biri Sümela Manastırı'dır'' dedi.
Manastırın özellikle Ortodokslar tarafından bir nevi hacı olma yeri olarak değerlendirildiğini söyleyen Kızılcık, şunları kaydetti: "Her yıl Gürcistan, Rusya ve Yunanistan'dan gelen turistler, Sümela Manastırı'nı ziyaret etmektedir. Bu çerçevede bu yıl hükümetimizin almış olduğu karar gereğince, Kültür ve Turizm Bakanlığının bize bildirdiği resmi yazı çerçevesinde, Sümela Manastırı, 15 Ağustos'ta bir günlüğüne ibadete açılacak. Manastırın bir günlüğüne ibadete açılmasıyla tüm inançlara saygılı olma, bu çerçevede daha fazla turisti Trabzon'a çekerek tarih, doğa, kültür turizm merkezi hedefine de bir bakıma hizmet etmiş oluyoruz."

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...