Sayfalar

27 Mayıs 2010 Perşembe

Uyku apnesine son!

"Eşimin nefes alma esnasındaki nefessizlik nöbetlerinde azalma oldu..."
Akupunktur Uzmanı Dr. İsmail Maraş, uyku apnesinin zannedildiği kadar çözümsüz bir rahatsızlık olmadığını, tedavisinin mümkün olduğunu söyledi.
Şimdiye kadar uzmanların demeçleri, basında yayınlanan yazı ve röportajlarda uyku apnesinin acilen tedavi edilmesi gereken çok ciddi ve hayati önemi olan bir hastalık olarak söylendiğini belirten Maraş, şöyle konuştu: "Hatta ileri derecede apne şikâyeti olanlara, geceleri maske kullanmak önerildi.
'Bu rahatsızlık tedavi edilmediği zaman hastayı bekleyen riskler vardır' denildi. Örneğin kalp ritm bozukluğu, kalp krizi, felç, impotans yani iktidarsızlık, iş verimsizliği, gün aşırı uykusuzluk ve bunlara bağlı olarak ortaya çıkan sosyal problemlerden söz edildi. Uyku apnesi tedavisi bilinen bir hastalıktır ."
Akupunktur Uzmanı Dr. İsmail Maraş, uyku apnesine bağlı olarak örneğin gürültülü horlama, sabah baş ağrısı, yüksek tansiyon, aşırı ve hızlı kilo alma, sabah ağız kuruluğu, depresyon, konsantrasyon güçlüğü, uykuda aşırı terleme, mide yanması, uykusuzluk, sık idrara çıkma, huzursuz gibi rahatsızlıklar olabileceğini" söyledi.
ÇÖZÜMÜ OLMAYAN BİR SORUN DEĞİL
Dr. Maraş, "Bu rahatsızlığı ortadan kaldıracak elinizde bir mucize mi var?" sorusuna, böyle bir iddianın anlamsız olacağına dair cevap verdi. Bu konuda herhangi bir iddianın sahibi olmadıklarını anlatan Dr. Maraş şunları söyledi: "Böyle bir iddia mesleğin doğasına aykırı. Meslektaşlarımın gayretini takdirle takip ediyorum. Bizim amacımız sadece klinik tecrübelerimizi kamuoyu ve meslektaşlarımızla paylaşmaya yöneliktir. Biz maraşakupunktur metodu uyguladığımız klinik tecrübelerimizde yüzlerce vakada şunu gördük. Kişinin burnunda et olabilir, kemik eğriliği yani deviasyon olabilir, küçük dil daha uzun olabilir. Ama bu kişinin dolaşım sistemi, boşaltım sistemi, solunum sistemi, terleme gibi fonksiyonları sağlıklı çalışıyorsa böylesi kişide uyku apnesi rahatsızlığı gözükmez.
Aksine, örneğin bir kimsede burunda kemik eğriliği yoktur. Damakta polip yoktur. Genizde et yoktur ama uyku apnesinden şikâyetçidir. Çünkü bu kişide; boyun fıtığı, kabızlık, hazımsızlık, kulakta uğultu, çınlama, bel fıtığı, kireçlenme, hemoroid, yüksek tansiyon varsa o kimse yine horlar, yine uyku bozukluğu yaşar, yine uyku apnesi dediğimiz şikâyetler söz konusu olabilir."
Bu veya herhangi bir rahatsızlığı sebebiyle gelen hastayı maraşakupunktur metoduyla tedavi ettiklerini anlatan Maraş, hasta yakınlarının bir zaman sonra "Eşimin horultusu azaldı. Nefes alma esnasındaki nefessizlik nöbetlerinde azalma oldu" dediklerini bildirdi.
Dr. İsmail Maraş, eldeki mevcut tedavi yöntemlerinin hepsini denemesine, hepsinden yararlanmasına rağmen bu rahatsızlık sebebiyle kimi toplantılarına katılamayan, kimi görüşmelere gidemeyen ya da başarılı bir performans sergileyemediği için işini kaybetmek korkusu dahi yaşayan iş adamı, yönetici ve kariyer sahipleri için tamamlayıcı tıbbın diğer alanlarından da faydalanılması gerektiğini söyledi. Bu bağlamda sağlıkta mesafe almış ülkelerin yıllardan beri yararlandığı gibi, hastaların tedavisinde bitki özlerinden de, şifalı sulardan da, ayurveda, pancha karma, reiki, akupunktur gibi yöntemlerden de faydalanılması gerektiğini anlatan Maraş, "Bu işbirliği hem hastalarımızın yaşam kalitesini artırmak hem hekimlerimizin geleceğe çok yönlü hazırlanması açısından kaçınılmazdır" dedi.
IHA

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...