Sayfalar

9 Haziran 2010 Çarşamba

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, AKP nin 26 Mayıs 2004 te çıkardığı Maden Kanunu ile madenlerin talan edildiğini iddia etti

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, AKP yi yandaşlara ve yabancılara maden sahalarını açmakla suçladı. Kulkuloğlu TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AKP İl Başkanı Mahmut Cabat’ı madenci yoldaş şeklinde nitelendirdi.

TBMM de basın toplantısı düzenleyen CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, AKP nin 26 Mayıs 2004 te çıkardığı Maden Kanunu ile madenlerin talan edildiğini iddia etti. Türkiye haritası üzerinde, "AKP iktidarında, madeni bulanlar" yazılı sloganla basın toplantısını yapan Kulkuloğlu, CHP nin Anayasa Mahkemesi ne başvurusuyla 2009 yılında kanunun yürürlüğünün durdurulduğunu hatırlatarak, söz konusu süre içinde tam bir talan politikası uygulandığını belirtti.

Kulkuoğlu, "AKP iktidarının, 2004 yılında yaptığı düzenlemeyi fırsat bilerek başta yabancılar ve yabancılara ortaklıklar oluşturan yandaşları olmak üzere yandaş, kardaş, yoldaş, sırdaş tüm taraf ve etrafı madencilik sahasına girmiştir. AKP, kendine hizmet edenlere ve kendi ile beraber hareket edenlere zenginlik ve refah kapısı olarak, yeni kanuni düzenlemeyi kullanmıştır” dedi.

Türkiye haritası üzerinde hazırladığı grafiklerle konuyu anlatan Kulkuloğlu, "Türkiye nin izdüşümü 780.917 km2 olan yüzölçümün 282.898 km2 yani 3 de 1 i bu yolla tahsis edilmiştir. Bu yolla Ankara nın yüzde 38 i, İstanbul un yüzde 54 ü, İzmir in yüzde 41 i, Kayseri nin yüzde 45 i kapatılmıştır” diye konuştu.

         AKP iktidarında madeni bulan yandaşlar olduğunu da ileri süren Kulkuloğlu, "Kayseri AKP İl Başkanı Mahmut Cabat ve kendisinin ortağım dediği avanesi aldığı ruhsatlarla kapattığı arama alanı 4300 km2. Yalova ilinin 11 katı büyüklüğünde. Bugün kendisinde 117 arama ruhsatı ve 1 gazlı içecek firmalara karbondioksit gazı çıkarıp satan fabrika var” dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...