Sayfalar

9 Haziran 2010 Çarşamba

Kayseri Seçilmiş Kadınlar Grubu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya yı ziyaret etti

Belediye ve il genel meclis üyeleri ile muhtarlardan oluşan   Seçilmiş Kadınlar Grubunun ziyaretinde Gazeteciler Cemiyetinin yeni yönetimine başarı temennisinde bulunuldu.

 Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Venhar Bakırtaşı, Basın bizler için, siyaset için çok önemli” dedi.

     Bakırtaşı konuşmasına şöyle devam etti:

     Cumhuriyet in ilanından bugüne kadar geçen zamanı değerlendirdiğimizde Cumhuriyet in ilanından sonraki dönemde kadınların siyasete katılımı o günün şartlarında iyiymiş. Ama her geçen gün artacağı yerde azalmış. 2004 seçimlerinden önce kadınların siyasete katılımı yüzde 4 tü. Ama 2004 seçimlerinden sonra Başbakanımızın ısrarıyla bu oran yüze 12-13 lere çıktı. Bu bir süreç, kadınlar siyasete daha çok katılacak. Biz seçilmiş kadınlar olarak, önce Kayserili kadınları siyasete alıştırıyoruz. Onlara siyaseti ve siyasete katılmaları gerektiğini anlatacağız ve önce Kayseri de sonra da ülke genelinde inşallah bu oran artacak. Bu konuda bizlere verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyor, yeni görevinizde başarılar diliyoruz.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise Kayserili Seçilmiş Kadınlar Grubu nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sizler seçilmiş kadınlar olarak birer örnek oluşturuyorsunuz. Kayseri de çalışan 130 gazeteci var. Bunların sadece 30 u kadın. Bu oran çok az, kadınları siyaset alanına, iş alanına, meslek alanına çekmek lazım” dedi.    

Öte Yandan, Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, Zile Belediye Başkanı Cuma Karademir ile Sindelhöyük Belediye Başkanı Hamdullah Deringöl’de Veli Altınkaya’yı ziyaret etti.

Ziyarette belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler veren Recep Özkan, “Amacımız mantıklı ve bilimsel metotlar kullanarak ilçemizi yaşanabilir bir ortama kavuşturmaktır. Bununla ilgili çalışmalarımız hem eğitim alanında, hem sanayi alanında hem de ticaret alanında devam ediyor” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti başkanı Veli Altınkaya’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “Başarılı çalışmalarınızda her zaman yanınızdayız” diye konuştu.

Gazeteciler Cemiye Başkanı Veli Altınkaya’yı Bünyan belediye başkanı Mehmet Özmen ve MHP Bünyan İlçe Başkanı Kadir Yalçın da ziyaret ederek cemiyet başkanlığına seçilmesinden dolayı tebrik ettiler. Başkan Özmen ziyaret sırasında Bünyan’a bir yıl içerisinde yapılan hizmetleri de anlattı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...