Sayfalar

9 Haziran 2010 Çarşamba

Terminalde sular durulmuyor

Şehirlerarası Otobüs terminalinde bazı esnafların tahliye edilmek istenmesi ile başlayan gerginlik sürüyor. Bu kez gerginliği alevlendiren İstanbul’dan geldiği iddia edilen Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri’nin çalışanları oldu.

Terminali işleten Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri Şirketinin görevlendirdiği ifade edilen grubun sabah saatlerinde terminale gelmesiyle olaylar çıktı. Terminaldeki esnaflara gözdağı verdiği ileri sürülen grup ile terminalde faaliyet gösteren esnaflar arasında sözlü tartışma başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar tekme tokat birbirine girdi. Özel güvenlik elemanlarının yetersiz kaldığı kavgaya çok sayıda çevik kuvvet ekibi müdahalede bulundu.

Panzerler ve itfaiye ekiplerinin de hazır bulunduğu olayda polis terminal içerisinde olaya karışanları aradı. Yaklaşık 20 kişi kovalamacalar sonrası yakalanarak gözaltına alındı…

Polis çemberi içerisinde kalan terminal esnafı “Biz PKK değiliz. Kayseri’nin esnafıyız. Bize böyle muamele yapamazsınız” diyerek öfkelerini dile getirdi.

Otobüsçüler Derneği Başkanı İlhami Binboğa da gözaltına alınmasına tepki göstererek “Haklıyız; ama haksız konuma düşürüyorlar” dedi.

Bu arada terminalde görevli çok sayıda özel güvenlik görevlisi toplu halde istifa etti. Özel güvenlikçiler “Biz tetikçi değiliz. Kimse bize baskı yapamaz” diyerek tepki gösterdiler.

Olayların yatışması ve 20 kişinin gözaltına alınmasının ardından bazı terminal yöneticileri, emniyet yetkilileri ile bir toplantı yaptı. Toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...