Sayfalar

9 Haziran 2010 Çarşamba

Ergenekon CHP'ye ulaştı

CHP'li iki vekilin Ergenekon'la ilgili olarak dokunulmazlıklarının kaldırılması isteniyor.
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile Erzincan Milletvekili Erol Tınastape hakkında TBMM’ye ulaşan dosyada, "Ergenekon soruşturması" ile ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi.

CHP’li Ersin ile Tınastepe hakkında TBMM Başkanlığı’na sunulan dokunulmazlık dosyalarında, "Ergenekon silahlı terör örgütüne yardım etmek" ile suçlamalar yer aldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcıvekili Taner Aksakal’ın hazırladığı dosyaların gerekçesinde, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in de sanıklar arasında bulunduğu bilgisi verildi.

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklanmasının ardından CHP’li vekiller Ahmet Ersin ve Erol Tınastepe bilgi almak için soruşturmanın yürütüldüğü Erzurum’a gitmişti. Vali, Emniyet Müdürü’nün yanı sıra vekiller cezaevinde tutulan Cihaner’le de görüşmüştü. İki vekil de cemaatler hakkında soruşturma yürüten Cihaner’in bunun için haksız bir şekilde suçlandığını savunmuştu. Daha sonra bazı gazetelere Ahmet Ersin ve Erol Tınastepe’nin gizli tanıklarla konuşurken çekilmiş polis kayıtları yer almıştı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...