Sayfalar

9 Haziran 2010 Çarşamba

İşte kriz yaratan füzeler


İsrail'e göre Türkiye Hawk füzeleriyle Suriye ve Hizbullah’ı koruyor.
İsrail gizli servisine yakınlığı ile bilinen Debka internet sitesi, önceki gün yayınladığı haberle Türkiye’nin Hatay Kale Köyü’ne konuşlandırdığı Hawk füzeler ile hem Suriye’yi hem de Hizbullah’ı koruduğu iddiasını ortaya attı. Türkiye ile İsrail arasında kriz nedeni olduğu öne sürülen füze savunma sistemi, Hatay’ın İskenderun İlçesi’ne 50 kilometre uzaklıktaki Kale Köyü’nde 2 yıldır kullanılmayan Jandarma Karakol binasında 7 ay önce kuruldu.

Her birinin üzerinde 3 füze bulunan 2 adet I-Hawk rampası konuşlu sistem, ‘Türkiye’nin Ortadoğu’ya koruma şemsiyesi’ olarak nitelendi. Ancak 20 gün kadar önce Mavi Marmara gemisi ve İskenderun’a yapılan saldırılardan hemen önce füze rampaları sınıra 3 kilometre mesafedeki Kırıkhan’a taşındı.

İSRAİL SURİYE'Yİ VURUP, YAKIT TANKLARINI TÜRKİYE'YE ATMIŞTI

İsrail F-15’leri, 2007 yılının Eylül ayında Türkiye hava sahasını da kullanarak Suriye’deki gizli nükleer tesis olduğu iddia edilen bir bölgeye bomba yağdırmış ve bu operasyon aylarca dünya gündemini meşgul etmişti. İsrail jetlerinin yakıt tanklarının Türkiye topraklarına düşmesi nedeniyle iki ülke One Minute krizinden önce ilk kez ciddi anlamda karşı karşıya gelmişti. İşte bu gerilim ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, yeni ihlallerin önlenmesi ve Türk hava sahasının daha etkin savunulabilmesi amacıyla İsrail jetlerinin uçtuğu bölgeye bir füze savunma sistemi kurulması kararı aldı.

Suriye sınırı yakınlarında İskenderun’daki Kale köyüne I-Hawk füze bataryaları kurdu. Bölgeye üç adet seyyar radar da yerleştirildiği bildirildi. Füze bataryalarının İsrail ve ABD’nin Türk hava sahasını ihlal ederek, Lübnan, Suriye ve İran’ın da arasında bulunduğu Ortadoğu ülkelerine yönelik olası saldırılara karşı da kullanılabileceği belirtildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...