Sayfalar

8 Haziran 2010 Salı

İsrail'le yazışmaları açıkla!

CHP, İsrail saldırısı için TBMM'ya araştırma önergesi verecek.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, AKP'den gemilere baskın sonrası israil'le yapılan yazışmaların kamuoyuna açıklanmasını istedi. Kılıçdaroğlu,
"Eğer o yazışmalar kamuoyuna açıklanmazsa, AKP hükümeti 9 vatandaşımızın öldürülmesinde rol üstlenen hükümet konumuna gelecektir." dedi.

İsrail'in Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'ye(OECD) alınmasının veto edilmemesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Filistin'in bütün itirazlarına rağmen Türkiye, neden İsrail'in OECD girişine "evet" dedi? Bunları delikanlılığı böyle. Kameralar önünde 'one minute', kapalı kapılar arkasında 'yes please'" şeklinde konuştu.

Bozgun başlayınca itiraflar da gelmeye başladı diyen Kılıçdaroğlu, "Şimdi öğreniyoruz ki AKP milletvekillleri son anda gemiye binmekten vazgeçmişler. Peki Recep bey, gözünü seveyim. Sen gariban Türkiye vatandaşlarını gemiye bindirip ölüme gönderiyorsun. Kendi milletvekiline gelince 'dur' diyeceksin... Bunu hangi insani kurala sığdırıyorsun?" diye sordu.

AKP'yi kısır bir parti olmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, "Yeri gelince esip gürleyeceksin ama toprağa bir damla düşmüyor. Diyoruz zaten bu AKP kısır bir parti." dedi.

İsrail'in saldırısıyla ilgili olarak TBMM'ye bir araştırma önergesi vereceklerini belirten Kılıçdaroğlu, AKP'li vekillerden de destek beklediklerini söyledi.


Superonline.com

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...