Sayfalar

8 Haziran 2010 Salı

Kürtçe konuşmaya dava

TBMM'deki Grup Toplantısında Kürtçe konuşma yapan Ahmet Türk hakkında dava açıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, partisinin TBMM'deki Grup Toplantısında Kürtçe konuşma yapan kapatılan DTP'nin eski milletvekili Ahmet Türk hakkında, "Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefet" suçundan cezalandırılması istemiyle dava açtı.

Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Levent Savaş tarafından açılan davanın iddianamesinde, Türk'ün, 24 Şubat 2009 tarihinde, TBMM'de, kapatılan DTP'nin Grup Toplantısında, Türkçe başladığı konuşmasına, "21 Şubat Dünya Dil Bayramı ve halklar kendi dilleri ile kendi duygu ve fikirlerini dile getirmeleri gerekir" şeklinde ileri sürdüğü gerekçesiyle Kürtçe olarak devam ettiği anımsatıldı.

İddianamede, Türk'ün böylece, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 81. maddesine aykırı davrandığı ileri sürüldü.

Davanın iddianamesinde, Ahmet Türk'ün, eyleminden dolayı Siyasi Partiler Kanunu'nun 117. maddesi uyarınca cezalandırılması talep edildi.

Siyasi Partiler Kanunu'nun 117. maddesi, "Bu Kanunun dördüncü kısmında yazılı yasak fiilleri işleyenler, fiil daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde, 6 aydan az olmamak üzere hapis cezası ile cezalandırılırlar" şeklinde düzenleniyor.

Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamenin kabul edildiği ve Türk'ün yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.

AA

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...