Sayfalar

8 Haziran 2010 Salı

Kraliçe isyan etti

Ürdün Kraliçesi Rania, İngiliz The Independent'a yardımla ilgili yazı yazdı.
Ürdün Kralı Abdullah'ın eşi Kraliçe Rania, İngiliz The Independent'a yazdığı makalede, Gazze'ye yardım filosunu savundu ve ''Ablukanın sürdüğü her yeni gün insanlığımızın kuşatması sürüyor'' dedi.

Rania, 'Artık İsrail'in Yüzü Şahinlerdir' başlıklı makalesinde Gazze'ye yardım filosuna yönelik baskını, küresel toplumu dehşete düşüren yeni bir saldırı olarak niteledi ve 'Filolar ablukayı kırmaya geldiğinde Gazze halkına yardım etmeye geldi. Ancak, bunun kadar önemlisi İsrail'in kafasındaki ablukayı kırmaya geldi' dedi.

Kraliçe şöyle devam etti: 'Saldırı, uluslararası hukuk, insan hakları ve diplomatik kurallara benzeyen her şeyin bariz ve absürt olması nedeniyle dünyayı şaşırttı. Apaçık insafsızlığı, beni şaşırttı ancak sürpriz olmadı. İzole olarak görülmemeli. Bu, İsrail'in politika alanında uzun bir süreden beri mayalanan dogmanın diğer bir neticesidir'. Kraliçe Rania, İsrail'in eylemleri için yaptığı savunmasından duyduğu hayal kırıklığını yansıtırken de İsrail için 'Eleştirilere, İsrail karşıtı, Yahudi karşıtı propaganda savaşının bir parçası olarak saldırarak yine problemin, PR değil, bir politika sorunu olduğunu anlayamadı' değerlendirmesini de yaptı.

KALBİM KIRILIYOR

Makalesinde her taraftaki 'şahinler'e karşı çıkarken sert politikaları sonucunda hem Gazze, hem de İsrail halkının kaybettiğini söyledi. Dünya çapındaki ılımlı unsurların da kaybettiğini ifade eden Kraliçe, 'Barıştan giderek daha uzaklaştığımızı görmek kalbimi kırıyor' dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...