Sayfalar

8 Haziran 2010 Salı

TERMİNAL ESNAFI İSYANDA

Kayseri Şehirlerarası Otobüs terminalinde bazı esnafların tahliye edilmek istenmesi ile başlayan gerginlik tırmanıyor. Terminali işleten Büyük İstanbul Otobüs İletmeleri’nin tahliye talebinin hayata geçirilmek istenmesi sırasında olaylar çıktı.

2007 yılında faaliyete geçen Kayseri Şehirlerarası Otobüs terminali, zaman zaman sorunlarla gündeme geldi. Geçtiğimiz yıllarda ortak alan ve yüksek kira bedelleri nedeniyle olaylara sahne olan otogar şimdide tahliye talebi nedeniyle gergin anlar yaşıyor. Yirmi esnafın tahliye edilmek istenmesi üzerine esnaflar arasında hemen her gün kavga yaşanmaya başladı.

Büyük İstanbul Otobüs İletmeleri A.Ş’nin Metro Turizm Kayseri acentesinin tahliyesi için avukatlarla yazıhaneye gelmesi patlamaya hazır olan bombanın fitilini ateşledi. Esnaf ilk olarak Osman Kavuncu bulvarını bir süreliğine trafiğe kapattı. Çevik kuvvetin devreye girmesi ile kısa sürede yol trafiğe açıldı.

            Ancak terminal içerisindeki esnafın öfkesi bu kadarla kalmadı. Önce Metro turizm tabelalarını sopalarla kıran esnaf ardından bilgisayar ve yazıcıları yerlere atarak parçaladı. Polisin müdahale ettiği olayda biber gazı da kullanıldı.

            Metro Turizm acentesi Garip Altemel, tahliyenin tehditlerle yapıldığını belirterek “Burada benim gibi birçok arkadaşa senet imzalattılar. Paralarımızı ödememize rağmen senetlerimizi elinde tutan Büyük İstanbul Otobüs İletmeleri A.Ş bizleri kanunen kıstırarak tehdit etmekte ve yazıhanelerimizi boşaltmamızı istemektedir” şeklinde konuştu.

            Otobüsçüler Yardımlaşma Derneği Başkanı İlhami Binboğa ise yaşanan olayları üç kelimeyle özetleyerek,

“kandırıldık, bastırıldık, sindirildik” dedi.

            Olaylar devam ederken otogara MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz ve Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci geldi.

     MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, terminal işletmesinin Kayseri dışından insanlara verilmesini eleştirerek terminal esnafına verilen sözlerin tutulmasını istedi.

       Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci de şehri yöneten herkesin taşın altına eline koyarak bu sorunu çözmesi gerektiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...