Sayfalar

8 Haziran 2010 Salı

.'İpleri koparma' telkini

Türkiye, İran'a, BM'de tasarının onaylanması durumunda "ipleri koparma" telkininde bulundu
Türkiye, İran'a, BM'deki yaptırım tasarısının önümüzdeki günlerde gündeme gelmesinin muhtemel olduğunu belirterek, tasarının onaylanması durumunda ''ipleri koparmaması'' telkininde bulundu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (AİGK) 3. Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesi çerçevesinde İstanbul'da bulunan Türk ve İranlı yetkililer, ABD'nin BM'ye sunduğu yaptırım tasarısı konusunu da çeşitli seviyelerde ele aldı.

Bu görüşmelerde, Türk tarafının İranlı yetkililere, tasarının önümüzdeki günlerde gündeme gelebileceği bilgisini aktardığı, İranlıların da Brezilya ve Türkiye ile imzalanan uranyum takası anlaşmasını hatırlatarak, bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını söyledikleri öğrenildi.

Türkiye, İran'a, müzakere zemininin yitirilmemesi için yine de "ipleri koparmaması" ve ''müzakere masasından kalkmaması'' telkininde bulundu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...