Sayfalar

8 Haziran 2010 Salı

KULKULOĞLU: SULTAN SAZLIĞI BÜTÇESİ YETERSİZ

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Yeşilhisar ve Yahyalı ilçe sınırlarında kalan kuş cenneti Sultansazlığı nın korunması ve ıslahı için Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ayrılması düşünülen ödeneğin yetersiz olduğunu açıkladı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu na 22 Nisan da Sultansazlığı ile ilgili verdiği soru önergesinin cevaplandığını aktaran CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, şu soruları yönelttiğini aktardı: "Sultansazlığı sulak sahası ve kuş cennetinin koruması ve ıslah edilmesi yönünde bakanlığınızca ne gibi çalışmalar yapılmıştır? Bu projelere ayrılan bir bütçe söz konusu mudur? Söz konusu ise ne kadardır? Şayet ıslah ve geliştirme çalışmaları var ise ne zaman tamamlanacaktır? Şu ana kadar hiçbir çalışma yapılmamışsa planlanan çalışmalar var mıdır?."

 Şevki Kulkuloğlu, bakan tarafından verilen cevabın alanın korunması ve ıslahı için yeterli olmayacağını ifade ederek, "Soru önergeme verilen cevapta ‘Sultansazlığı milli parkı uzun devreli gelişme planı 2008 yılında onaylanmış olup, yönetim planında alanın sorunlarının çözümüne yönelik faaliyetler ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte koordinasyon ve iş birliği içerisinde yürütülmektedir ifadeleri yer aldı. Soru önergeme net olmayan muallak bir cevap verilmiştir. Ayrıca verdikleri bu cevapta çalışmalar için 135,999 TL bir bütçe ayrılmış olduğunu bildirmektedirler. Sultansazlığı gibi doğa harikası ve korunması gereken bir doğal zenginliğin ıslah edilmesi için yapılacak çalışmalar 135,999 TL tutarındaki bir bütçe ile yapılamayacağı son derece açıktır" eleştirisinde bulundu.

Milletvekili Kulkuloğlu, AK Parti iktidarının Sultansazlığı nın sorunlarının ucundan ve usulen tuttuğunu ileri sürerek, "İktidarın bu ciddiyetten ve sorumluluktan uzak yaklaşım ile bu doğa harikasını koruması ve gelecek kuşaklara aktarılması imkansızdır. Bu sorunun çözümü kollektif ve samimi çalışmalar ile mümkündür" dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...