Sayfalar

22 Haziran 2010 Salı

Kayso Başkanı Boydak, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Altınkaya'yı Ziyaret Etti




Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, yönetim kurulu ve meclis başkanlık divanı üyeleri ile birlikte Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, bir süre önce yapılan genel kurulda başkanlığa seçilen Veli Altınkaya ve yönetim kurulu üyelerini kutladı. Boydak, burada yaptığı açıklamada, basının bulunduğu bölgede denetim mekanizması görevi yaptığını, bu çerçevede kendisinin de basın özgürlüğünü önemsediğini kaydetti.
KAYSO Başkanı Mustafa Boydak oda yönetimi ile yaptığı ziyarette Kayseri basınının 100 yıllık tarihinde inişli çıkışlı dönemler yaşadığını dile getirerek, son yıllarda Kayseri'de basın camiasının benzer illerle karşılaştırıldığında oldukça başarılı durumda olduğunu, bu başarının da artarak devam etmesini dilediklerini söyledi.


Terör olaylarına da değinen ve Türkiye'nin terörden canının çok yandığını, yanmaya da devam ettiğini ifade eden Boydak "Temennimiz, meselelerin iç politika meselesi yapılmadan terörün üzerine ciddiyetle gidilmesi ve özellikle siyasi partilerimizin birbirlerini karşılıklı olarak suçlamadan güvenlik görevlilerimize cesaret verilmesidir" dedi.


KAYSO çalışmaları hakkında bilgiler veren Boydak, ciddi çalışmalar içinde olduklarını belirttti. Boydak, Türk-Arap Ekonomik Forumu tarafından Arap coğrafyasındaki ticarete verdikleri destekten dolayı ödüllendirildiklerini, bunun odaları adına önemli bir başarı olduğunu vurguladı.


Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçte olduğunu, terörün yürekleri yaktığını belirtti.


Terörün sadece şehitlerin annelerini değil herkesi ağlattığını ifade eden Altınkaya, "Şüphesiz Türkiye'nin gelişmesini, bulunduğunu coğrafyada öne çıkmasını istemeyenlerin Osmanlı'dan bu yana ülkemiz üzerinde çeşitli oyunlar oynamaktadırlar. Bu da bu tezgahın bir parçası. Biz millet olarak Çanakkale'de, İstiklal Savaşı'nda hep beraber can verdik, kanımızı döktük. Bizim birlik ve beraberlik içinde mutlaka terörün üstesinden gelmemiz lazım. Terör sadece canımızı almakla yetinmiyor, Türkiye'nin kaynaklarını da terörle mücadelede heba ediyoruz. Terörle mücadeleye harcadığımız kaynak bugün belki de ülkenin iç ve dış borcuna yaklaşık bir kaynak. Dilerim ki Türkiye devletiyle, iktidarıyla, muhalefetiyle topyekün meslek kuruluşlarıyla terörün üstesinden gelsin" dedi.


Altınkaya, Kayseri'nin bilinen 5 bin yıllık geçmişiyle ticaretin önemli merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak, yaklaşık 50 yıllık mazisi bulunan KAYSO'nun son yıllardaki çalışmalarını da takdir ettiklerini anlattı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...