Sayfalar

15 Haziran 2010 Salı

Ali Yavuz." Bir buçuk ayda 50 şehit verdik."

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz terörün son 1.5 aylık bilançosunu çıkararak bu bilançonun tedirgin edici boyutta olduğunu söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz, Türkiye bir dönem terör olayları açısından sessiz ve sakin günler geçirildiğini; ancak bu sessiz ve sakin dönemlerin ardından ne yazık ki bölücü terör örgütünün harekete geçerek ülkemizde endişe verici bir ortam yarattığını söyledi. Terör eylemlerinin bilânçosunun son şehit aileleri ve gazileri karamsarlığa sürüklediğini dile getiren Yavuz son 1.5 ayda 50’ye yakın şehit verdiğimizi belirtti.

          Her gün yeni şehit haberleri geldiğini vurgulayan Yavuz, “İmralı canisinin emirleri, dış güçlerin destekleri, içimizdeki hainlerin bunlara çanak tutması ve verilen tavizler terör eylemlerinin artmasını tetiklemektedir. Terörle mücadelede çok kapsamlı bir şekilde hükümet, asker, emniyet ve bürokrasi tam uyum içerisinde, bu işten en çok canı yanan bizler gibi düşünüp davranmalı ve bu konuyla alakalı kararlı bir devlet politikası belirlenerek terörle mücadele edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde daha uzun yıllar boyunca bu terör illeti bu milletin ve bu devletin başına bela olacak, bu vatanın evlatları da şehit ve gazi olmaya devam edecektir. Bütün yetkililere buradan bir kez daha sesleniyoruz. Elinizi taşın altına koyun ve menfaatlerinizi bir kenara bırakın, bu belanın kökünü kazıyın, bu belayı bu milletin başından alın. Biz şehit aileleri ve gaziler olarak fazlasıyla acı çektik ve çekmeye de devam ediyoruz. Bizlerin feryadı herkes tarafından duyulmalı ki başka analar – babalar ağlamasın. Eşler yalnız çocuklar babasız kalmasın” dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...