Sayfalar

15 Haziran 2010 Salı

Yalancı, fırıldak!

Erdoğan'ın suçlamalarına BDP'den sert yanıt geldi: Yalancı, fırıldak.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin grubunda yaptığı konuşmada Barış ve Demokrasi Partisi'ne yüklenmiş ve ağır suçlamalrda bulunmuştu. Erdoğan, "Bunu da burada ilk kez söylüyorum. Şu anda Güneydoğu'da öyle belediyeler varki; TOKİ'ye burada yatırım yapmayın, biz size yardımcı olamayız diyorlar. Bu çatının yerel yönetimde siyaset yapan temsilcisi olacaksın hem de fakire, fukaraya ev yapacak olanlara destek vermeyiz diyeceksiniz." diye çıkışmıştı.

Başbakan Erdoğan'ın bugün grup toplantısında yaptığı konuşma BDP'yi kızdırdı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında Erdoğan'ın bugünkü açıklamalarını çok sert bir dille karşılık verdi. Demirtaş, "Sayın Başbakan başka bir ülkenin sorunundan mı konuşuyor yoksa kendi ülkesinin sorunlarından mı konuşuyor. Bir başbakan canlı yayında yalan atabiliyorsa o kişinin iradesi kalmamıştır." dedi.

Başbakan Erdoğan'ı "kendi beceriksizliğinin faturasını hiç sıkılmadan BDP'ye çıkartmakla suçlayan Demirtaş, "Erdoğan bu konuşmasıyla BDP'nin kapatılması talimatını resmen vermiştir" dedi.

FIRILDAK!

AKP'nin amacının çözüm değil tasfiye olduğunu öne süren Demirtaş, "Gelinen noktada Başbakan anaların gözyaşı dinecek derken arkadan envai çeşitlikte fırıldaklar geliştiriyor. Aradan daha bir kaç ay geçmeden görüldü ki başbakanın çantasında bir tane çözüm önerisi yok. ABD, İngiltere ve Bağdat'la iş pişirecek içerde DTP'nin kapatılmasına göz yumacak, bin 500 kadrosunu içeri aldıracak, kendi savcıları aracılığıyla belediye başkanlarını içerde tutacak 13 yaşındaki çocukları rehin tutacak." diye konuştu.

İşte Demirtaş'ın sert çıkışı....

"Sayın Başbakan en açık ifadesiyle yalan atıyor. AKP, BDP'yi hedef tahtası göstererek sorumluluktan kaçmaya çalışıyor. Açık çağrımızdır; Akan kan dursun mu biz sizden daha fazla istiyoruz. Biliyoruz o anaların yüreği nasıl yanıyor biliyoruz çünkü bizim de analarımızın göz yaşları var. Bizim çocuklarımız gemicik değil çocuklarımız kelepçe sahibi. Ne yaparsanız yapın hangi oyunu çevirirseniz çevirin o sandıkta eliniz boş dönecektir. sizin yaptığınız zulmün hesabı da orada sorulacaktır. Bunun hesabını halkımız sandıkta soracaktır.

Sizin TOKİ yatırımı dediğiniz araziler hazine arazisidir. Sizin TOKİ'niz önce arazileri sizin milletvekillerine satıyor ardından şahsi alım gibi gösterip bu kişilerden geri alıyor. Biz bu vurgunu ortadan kaldırmak için engel oluyoruz. Yoksa buralara bir tek çivi çakanın hizmetinde oluruz. Oraya yatırım için gidenler Başbakan'ın ne kadar yalancı olduğunu göreceklerdir.

Bölgede şiddet varmış yatırım yapılamıyormuş. Yalanın daniskası... Bilinçli bir yoksullaştırma ve işsizleştirme politikasını Başbakan başka yerlere yüklemeye çalışıyor."

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...