Sayfalar

15 Haziran 2010 Salı

BM hava koridoru istedi

Acil olarak oluşturulacak hava koridoru Kırgızistan'a insani yardım için kullanılacak.
BM, Kırgızistan'ın güneyindeki etnik çatışmalar sonucu onbinlerce kişinin bulundukları bölgeleri terketmesiyle güç koşullar altında kalmaları nedeniyle, bu ülkeye insani yardım için acil hava koridoru açılmasını önerdi.

BM Genel Sekreteri'nin siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Lynn Pascoe, Kırgızistan ile ilgili gelişmelerin ele alındığı Güvenlik Konseyi'ndeki bilgilendirme toplantısında, acil olarak oluşturulacak hava koridorunun bu ülkeye insani yardım ulaştırılması için kullanılabileceğini söyledi.

BM'nin başta Oş'takiler olmak üzere, çatışmalardan etkilenen insanlara gıda, içme suyu ve elektrik enerjisi sağlanması için çaba harcadığını anlatan Pascoe, bu konudaki küresel çağrının da hafta içinde yapılmasının planlandığını kaydetti.

Kırgızistan'ın içinde bulunduğu güvenlik sorunu nedeniyle bölgede insani yardım alanı veya koridoru oluşturulmasının gerekli olduğunu vurgulayan Pascoe, ayrıca çok sayıda Özbek asıllı insanın Özbekistan'a geçtiğini ve böylece ortaya çıkan mülteciler konusunun de yeni bir endişe kaynağı olduğunu dile getirdi.

Pascoe, Özbekistan'a mülteci akınının devam etmesinin beklendiğini ve bu ülkeye de yardımcı olmak gerektiğini ifade etti.

BM Güvenlik Konseyi Kırgızistan'daki şiddet olaylarını kınayarak, soğukkanlı olması çağrısında bulundu. Ancak Güvenlik Konseyi'nin bu konuda nasıl bir girişimde bulunacağı henüz belli değil.

AA

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...