Sayfalar

15 Haziran 2010 Salı

Pişti oldular

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu ile AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel "pişti" oldu.
Başkent Öğretmenevinde katıldıkları toplantıda benzer ceket giyen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel "pişti" oldu.

Çubukçu, Başkent Öğretmenevinde düzenlenen ''Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları 6. Paylaşım Toplantısı''nda konuştu. Çubukçu, daha iyi sonuçların daha kısa sürede ve daha az maliyetle alınması için organizasyonlar oluşturma arzusunun yönetimde yeni yaklaşımların ortaya çıkmasına neden olduğunu ifade etti.

Toplam kalite yönetiminin de bunlar arasında yer aldığına işaret eden Nimet Çubukçu, insan unsurunun yanında diğer bütün kaynakların etkin ve verimli şekilde kullanılmasını ve işin ilk seferde doğru olarak yapılmasını esas alan, sürekli gelişmenin temeli olarak gören ve kurumun temel politikasına kalite olgusunun yön vermesini benimseyen bir kültürün hakim olduğunun görüldüğünü kaydetti.

İnsan kaynağının kalitesi geliştirilmeden başka alanlarda kalitenin artırılamayacağına da işaret eden Çubukçu, eğitim yöneticileri ile öğretmenlerin bilgi ve becerilerinin artırılmasının en önemli gündem maddelerinden olduğunu bildirdi.

Hem öğretmenlerin, hem de Bakanlık personelinin çağın gereklerine uygun olarak donatılmasının ve performanslarının izlenerek geliştirilmesinin önemini de vurgulayan Çubukçu, şöyle konuştu:

''Dolayısıyla toplam kalite üretiminin bir teoriden çok yaşayan bir model olduğunu, eğitim, öğretim, tecrübe ve yeterli insan gücü olmadan, toplam kalitenin uygulanamayacağın aklımızın bir köşesinde daima tutmamız gerekiyor. Yer üstü ve yer altı kaynaklarımız ne kadar zengin olursa olsun, jeopolitik konumumuz ne kadar önemli olursa olsun, bu zenginlikleri harekete geçirecek nitelikli insan gücünü yetiştirememişsek, bu zenginliklerin ve kaynağın hiçbir anlamı olmayacaktır.''

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, toplam kalite yönetiminin, her etkinliğin performansını sayılarla ifade edilebilecek şekilde ölçülmesini hedeflediğini belirterek, Bakanlık olarak birey performansının yanı sıra, kurum ve ekip performanslarının da ölçülebileceğini bu uygulamalarda gördüklerini söyledi.

Toplam kalite yönetiminin kamu hizmetlerinde kaliteye dikkat çeken çok önemli bir uygulama olduğunu belirten Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığının 6 yıldır kalite ödülleri verdiğini ve kaliteli yönetimin yaygınlaşması için paylaşım toplantıları yaptığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, ''Ülkemizde kendine bağlı kurumlarda kalite değerlendirmesi ve ödüllendirmesi yapan başka bir kurum da yoktur. 2001-2009 arasında ulusal kalite ödül sürecinde ödül alan 30 kurum içerisindeki 10 okul da bizim okullarımızdır'' diye konuştu.

Çubukçu, Kalite Derneğinden ödül alan okulların aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığından da ödül aldığını, bunun yapılan değerlendirmelerin güvenilir olduğunu da ortaya koyduğunu ifade etti.

Nimet Çubukçu, daha sonra etkinliğe katılan okulların stantlarını gezerek bilgi aldı.

Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek ile AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel de katıldı.

AA

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...