Sayfalar

17 Haziran 2010 Perşembe

Kayseri merkez değil, Kayseri'nin ilçeleri huzurlu...

Yıllardır Kayseri’nin huzur kenti olduğu belirtilir; ancak suç oranlarına bakılırsa Kayseri’nin pek de huzurlu olduğu söylenemez. Ancak veriler Kayseri’nin olmasa da ilçe ve köylerin huzurlu olduğunu ortaya koyuyor.

    Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçları huzur arayanların şehirden köye gitmeleri gerektiğini gösteriyor. Suç ve suçlularla ilgili veriler Kayseri’nin çok da huzurlu bir kent olmadığını gösteriyor.

        Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre 2008 yılında Kayseri’de suç işleyip ceza infaz kurumuna giren hükümlü sayısı itibarıyla Kayseri 81 il arasında 18’inci sırada bulunuyor. Buna karşılık Kayseri’de işlenen suçların sadece yüzde 1.5’inin ilçe ve köylerde meydana geldiği görülüyor. Bu da Kayseri’nin kent merkezinin olmasa da, kırsalının ne denli huzurlu olduğunu gösteriyor.

         TÜİK verilerine göre 2008 yılında Kayseri’de işledikleri suçlardan ötürü 60’ı kadın 1061 kişi çıkarıldıkları mahkemece hüküm giymiş. Ceza infaz kurumlarına gönderilen 1061 hükümlüden sadece 15’i kırsalda suç işlemişler. Kalan 1046 hükümlü şehir merkezinde işledikleri suçlardan ötürü hüküm giyerek cezaevine gönderilmişler. Dolayısıyla Kayseri’nin kırsalında suç oranının çok düşük olduğu görülüyor. Yıllardır huzur kenti yakıştırması yapılan Kayseri, bu alandaki yakıştırmaya uygun değilse de, Kayseri kırsalının bu unvanı hak ettiği anlaşılıyor.   

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...