Sayfalar

17 Haziran 2010 Perşembe

KIRMIZI ET İTHALATI KAYSERİ’DE TARTIŞILDI

Kırmızı ette gelişmiş ülkeler arz fazlası yaratırken Türkiye ithalatçı hale geldi. Konunun ilgilileri işte bu konuyu gündeme aldı ve bir panel tertipledi.

İl Özel İdarede gerçekleştirilen panele, Veteriner Hekimler Odası Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Zafer Gönülalan, ETBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Albayrak, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Savaş Sarıözkan ile Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü konuşmacı olarak katıldı.

Paneli yöneten ve açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Zafer Gönülalan, şimdiye kadar hiçbir hükümet tarafından kırmızı et ve besicilik konusunda bir politika uygulanmadığını belirterek, “Biz yıllardır hayvancılığın biteceğini, zor durumlara düşeceğini söylemiştik. Bunu söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Bizim uyarılarımıza rağmen çözülmeyen hayvancılık sorunları, sorunlar yumağı haline geldi” dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü’de, et ithalatına karşı olmadıklarını ancak canlı havyan ithalatına evet dediklerini söyledi.

ETBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Albayrak ise et ithalatının geçmiş dönemlerde yapılan et ithalatından farklı olduğunun altını çizerek, “Şu anda et ithalatı devlet eliyle yapılıyor. Özel şirketlerin canlı hayvan taleplerini ise yurt dışındaki özel şirketler karşılıyor. Miktar çok sınırlı sayıda tutuluyor. Bu harekatın psikolojik olduğunu tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya ise, sıkıntının Tarım Bakanlığından kaynaklandığını ileri sürerek, “Sorun eğitimsiz çobanlarımızda ama en büyük sorun baş çoban olan Tarım Bakanlığı’ndadır” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...