Sayfalar

17 Haziran 2010 Perşembe

Mehmetçik K.Irak'a girdi

Mehmetçik, Kuzey Irak'a 2-3 kilometre kadar girdi, 4 terörist öldürüldü.
Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Uludere ilçesinin güneyinde, Türkiye-Irak sınırındaki üs bölgesine teröristler tarafından saldırı teşebbüsünde bulunulduğunu, sıcak temas sağlanan ve Kuzey Irak bölgesine kaçan teröristlerle, yaklaşık 2-3 kilometre derinlikteki çatışmalar neticesinde 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Operasyona katılan birlikler akşam saatlerinden itibaren Türkiye'ye dönmeye başladı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Şırnak'ın Uludere ilçesinin güneyinde, Türkiye-Irak sınırında sınır güvenliğini sağlamakla görevli bir üs bölgesine, 16 Haziran 2010'da saat 01.00'de teröristler tarafından saldırı teşebbüsünde bulunulduğu kaydedildi.

Üs bölgesinde bulunan güvenlik kuvvetlerinin teröristlerle sıcak temas sağladığı, silahlı helikopterlerin desteği ile bölgedeki çatışmaların sabaha kadar devam ettiği ifade edilen bilgi notunda, bölgenin özel birliklerle de takviye edildiği vurgulandı.

Çatışmalar sırasında bir uzman çavuşun şehit olduğu belirtilen bilgi notunda, şunlar kaydedildi: "Saldırı teşebbüsünde başarısız olan teröristlerin, Kuzey Irak bölgesine kaçmaya başlaması üzerine 3 Komando Bölüğü ve bir Özel Kuvvetler Taburu ile teröristler takip edilmiş ve sınır ile yaklaşık 2-3 kilometre derinlikteki çatışmalar neticesinde, 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu çatışmalarda teröristlerle birlikte 4 kalaşnikof piyade tüfeği ve 1 biksi makineli tüfeği de ele geçirilmiştir. Bu birliklerin bulundukları bölgedeki arama faaliyetleri halen devam etmektedir.

Bu harekatla koordineli olarak, daha derinlikte tespit edilen teröristler ile havan ve doçka uçaksavar mevzilerine de 16 Haziran 2010 günü saat 10.30 ile 11.45 arasında hava harekatı icra edilmiştir. Hava harekatı, harekat merkezinden izlenmiş ve hedeflerin isabetle vurulduğu görülmüştür."

Operasyona Hkaradan 600-800 dolaylarında askerin katıldığı belirtildi.

2 YIL SONRA YENİDEN

Türk ordusu, en son 2008'in Şubat ayında Kuzey Irak’a kara harekatı yapmıştı. Operasyonlara Türk jetleri de havadan destek vermişti.

Olumsuz kış koşulları altında gerçekleşen harekat yaklaşık 1 hafta sürmüştü. Sınırötesi harekatta 240 terörist öldürülmüş, 27 asker şehit olmuştu.

TSK’ya ait 20 savaş uçağı, geçen ay Hakurk-Zap kamplarına hava operasyonu düzenlemişti.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...