Sayfalar

17 Haziran 2010 Perşembe

Vali Mevlüt Bilici, Develi ilçesinde bulunan beldelerde incelemelerde bulundu

Vali Mevlüt Bilici, Develi ilçesinde bulunan beldelerde incelemelerde bulundu. Vali Bilici Zamatı tünelinin son durumuna ilişkin de bilgi verdi.

Sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, Tarım İl Müdürü Adnan Akay ve Çevre Orman İl Müdürü Ali Rıza Baykan ın da bulunduğu gurupla hareket eden Vali Mevlüt Bilici, önce İl Genel Meclisi üyelerinin de katıldığı kahvaltıda bulundu. Sonrasında heyet Develi Kaymakamı Enver Ünlü yü makamında ziyaret etti.
Ziyarette Kaymakam Enver Ünlü kısa süreli bir brifing verdi.
Daha sonra heyet, Sindelhöyük beldesinde Belediye Başkanı Hamdullah Deringöl ile görüştü. Sindelhöyük kasabasındaki temasların ardından Vali Bilici Gazi beldesi Belediye Başkanı Bayram Güllü yü makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından heyet incelemelerde bulunmak üzere yapımı 1991 yılında başlayıp 19 yıldır devam eden ve tamamlanmasında sona yaklaşılan Zamantı Tüneli ne geçti. Vali Bilici, Zamantı Tüneli nin içine girerek yaptığı incelemelerin ardından tünelin önemine istinaden açıklamalarda bulundu.

Zamantı Tüneli nin Develi ve Kayseri için çok önemli olduğunu söyleyen Bilici, yapımı 19 yıldır devam tünelin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Bilici, "Bu tünel buradaki Develi Ovası nın sulanması için öngörülen bir tünel. Bu tünel sayesinde Develi Ovası nda sulanabilir alan iki katına çıkartılacak. Şu ana kadar 250 milyon TL harcama yapılmış. Şu anda aşağıda betonlama çalışması yapılıyor. Delinme işlemi bitti" diye konuştu.

Zamantı Tüneli nin incelenmesinin ardından Vali Mevlüt Bilici ve beraberindeki heyet Zile beldesi Belediye Başkanı Cuma Karademir i ziyaret etti. Ziyarette Vali Bilici ye tarihi Zile bebeği tanıtıldı.

İncelemeler, Zile beldesinde verilen yemekle sona erdi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...