Sayfalar

17 Haziran 2010 Perşembe

YAZ KUR'AN KURSLARI BAŞLIYOR

ll Müftüsü Şaban İşlek, cami ve Kur an Kurslarındaki yaz Kuran kurslarının 21 Haziran Pazartesi günü başlayacağını söyledi. İşlek, Kuran Kurslarının 20 Ağustos Cuma gününe kadar devam edeceğini belirtti.

 İl Müftüsü Şaban İşlek, düzenlediği basın toplantısında yaz kursları ile ilgili bilgi verdi. Yaz kurslarını, Diyanet İşleri Başkanlığı, İl Müftülükleri ve vatandaşların çok önemsediğini belirten İşlek, gerekli çalışmaları tamamladıklarını kaydetti.

             Okulların tatile girmesiyle Milli Eğitim Bakanlığının denetim ve gözetiminde, ilköğretim 5 inci sınıfı tamamlayan öğrencilerin yaz kurslarına devam edebileceklerini ifade eden İşlek, şöyle devam etti:

     Ancak büyüklerinin yanında cami ya da Kur an kurslarına gelen küçük çocuklarımıza da (neden geldin) denilmeyecek. Onların da camilerin veya Kur an kurslarının manevi havasından faydalanmaları için bir köşede dersleri takip etmelerine, yüksek ses çıkarmadan cami avlularında oynamalarına izin verilecek. Kurslar, 3 kurda yapılacak olup, birinci kurda Kur an-ı Kerim i tanıma, Kur an harfleri, Fatiha, İhlas ve namazda okunan dualar ezberlettirilecek. 2 nci kurda, Kur an ın ilk cüzünün doğru okunması, çeşitli tecvit kaideleri ve namaz surelerinin ezberletilmesi üzerinde durulacak ve 3 üncü kurda ise, Kur an ın ikinci ve üçüncü cüzlerinin doğru okunması, tecvid kaidelerine devam edilmesi ve bazı ayetlerin ezberlenmesi çalışmaları yapılacak. Dersler, haftada 5 gün ve günde 3 saat süreyle verilecek.

        İl Müftüsü İşlek, yaz kursu öğreticilerine ve kursa katılacak çocuklara yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı nın çeşitli kitaplar hazırladığını ve bu kitapların kurs sürecinde ücretsiz olarak dağıtılacağını da bildirdi.  

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...