Sayfalar

17 Haziran 2010 Perşembe

Mehmet Sağıroğlu Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi yaptıracak

Hayırsever iş adamı Mehmet Sağıroğlu eşi ve kendisi adına yapımı süren Nuh Naci Yazgan Üniversitesine Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi binası yaptıracak. Fakülte binası için taraflar arasında protokol imzalandı.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özhamurkar, binanın yapımı için düzenlenen protokol töreninde, merhum Nuh Naci Yazgan ın eğitim alanındaki yatırımları hakkında bilgi vererek, Erciyes Üniversitesinin kurulmasını da sağlayan Kayseri Yükseköğrenim Vakfının, Nuh Naci Yazgan ın yatırımlarının eseri olduğunu ifade etti.

Kayseri nin eğitim şehri haline gelmesi için gayret gösterdiklerini belirten Özhamurkar, fakülte yaptıracak olan Sağıroğlu ailesine teşekkür etti.

Özhamurkar şunları kaydetti: Erciyes Üniversitesinin yanı sıra Melikşah Üniversitesinin eğitimini sürdürdüğü ilimizde ikinci vakıf üniversitesi olarak Nuh Naci Yazgan Üniversitesi gelecek yıl öğrenci almaya başlayacak. İkinci devlet üniversitesinin kurulması için de resmi işlemler sürüyor. Anadolu ve Doğu nun sağlık ve turizm merkezi olan Kayseri, böylece eğitim şehri de olacak. Bu kapsamda hayırsever iş adamı Mehmet Sağıroğlu ve eşi Azize Sağıroğlu, üniversitemize Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin binasını yaptıracak. Diğer taraftan Mühendislik Fakültesi ve Öğrenci Merkezi binasının yapımı yıl sonuna kadar tamamlanacak. Üniversitemize katkı sağlayan hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.

İş adamı Mehmet Sağıroğlu da kendisi ve eşi mimar olduğu için, içinde Mimarlık bölümünün de bulunduğu Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi binasını yaptırmaya karar verdiklerini bildirdi.

En önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu dile getiren Sağıroğlu, Kayseri de girişimcilik ve hayırseverliğin öncüsü kabul edilen Nuh Naci Yazgan ın adını taşıyan üniversiteye fakülte binası yaptıracak olmak bizleri heyecanlandırıyor dedi.

Sağıroğlu, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi bünyesinde mimarlık, grafik ve endüstriyel tasarım bölümlerinin bulunacağını söyledi.

Konuşmaların ardından, Özhamurkar ile Mehmet Sağıroğlu ve eşi Azize Sağıroğlu arasında fakülte binası yapımı için protokol imzalandı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...