Sayfalar

11 Haziran 2010 Cuma

HİPNOZ VE İŞKENCE DAVASINA DEVAM EDİLDİ

Kayseri de Hava İkmal Bakım Merkezinde görev yapan 3 astsubaya, askeri belge üzerinde tahrifat yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınmaları sürecinde, hipnoz yapıp işkence uyguladığı iddiasıyla tutuklanan emekli Yarbay Gürol Doğan'ın yargılanmasına devam edildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Doğan ve avukatları ile müdahil astsubaylar Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail Dağ'ın avukatları katıldı.
      Duruşmada, sanık Doğan'ın avukatları Sümer Erol, Metin Ceylan, Bülent Hodul ve Ahmet Çelebi, davadan çekildiklerine dair ortak dilekçelerini mahkeme heyetine sundu.
     Avukat Sümer Erol duruşmada, Gürol Doğan, duruşma yargıcı Kemal Alver ve biz avukatlar hakkında çok çirkin iddialarda bulunmuştur. Yapılan bu haksız iddiaları reddediyorum. Bu nedenle, biz savunma avukatları olarak davadan çekiliyoruz dedi.
      Mahkeme heyeti, heyet başkanı Hakim Kemal Alver in de davadan çekildiğine dair dilekçe verdiğini ve dilekçenin kabul edildiğini bildirdi.
     Duruşmada söz alan sanık emekli Yarbay Gürol Doğan, Avukatlarımdan defalarca bu dosya içeriğiyle ilgili bilgi istememe rağmen, dosyayı ve içeriğini bana ulaştırmadılar. Ben de bu yüzden avukatlarımı azlettim diye konuştu.
         Mahkeme heyeti, müdahil astsubaylar Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail Dağ ın Adli Tıp Kurumunda yapılan muayenelerinden sonra mahkemeye gönderilen raporları okuttu. Raporlarda, müdahil astsubay Ali Balta nın hipnoza maruz kaldığı ve hipnozun etkilerinin halen görüldüğü, Orhan Güleç ve İsmail Dağ ın ise hipnoza maruz kalmış olabilecekleri bildirildi.
      Mahkeme, duruşmayı 25 Haziran tarihine erteledi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...