Sayfalar

11 Haziran 2010 Cuma

'Bir saat sürmüş mü?'

Ergenekon Hakimi Şengün: ‘Basına sızması bir saat mi sürdü?’
Geçtiğimiz hafta basına sızan telefon görüşmelerine isyan eden Ergenekon Hakimi Köksal Şengün, dünkü duruşmada “Savcılık ifadem bir saatte basına sızdı” diyen sanığa imalı bir soru yöneltti: “Bir saat sürmüş mü?”

Son Ergenekon davasında tutuklanan avukat Tülay Bekar’la telefonla yaptığı ileri sürülen görüşmelerin basına sızmasına tepki gösteren İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün’ün isyanı duruşmada da sürdü.

Silivri’de görülen Birinci Ergenekon davasına dün tutuksuz sanıklardan avukat Fuat Turgut’un savunması ve çapraz sorgusuyla devam edildi. Turgut, savunmasında “Ergenekon’dan yargılanmaktan utanmıyorum. Bizi yargılatanlar utansın” dedi.

Soruşturma sürecinde birçok hukuksuzluk yapıldığını ileri süren Turgut’un, soruşturma gizli olmasına rağmen savcılık ifadesinin bir saat sonra basının eline geçtiğini söylemesi üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün “Bir saat sürmüş mü?” dedi.

Hakim Şengün’ün, hakkında dinleme kararı olmamasına rağmen geçtiğimiz hafta Ergenekon davasından tutuklanan bazı avukatlarla görüştüğü tespit edilmiş ve bazı basın organlarında bununla ilgili haberler yer almıştı. Avukat Tülay Bekar ve soruşturma kapsamında tutuklanan diğer avukatları tanıdığını söyleyen Köksal Şengün, tepkisini “Konuşulur, telefon ederler, bunlar normal şeyler. Böyle saçma sapan şey olur mu? Bunu yapan savcıya sorun” diye dile getirmişti.

Bu arada Ergenekon soruşturmasında örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan ve Şengün’e ’aşk tuzağı’kurarak etkilemeye çalıştığı iddia edilen Avukat Tülay Bekar da basında hakkında çıkan haberlerden utanç duyduğunu söyledi. Bekar avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada “Ben ve avukatlarım savunma olarak, tutanaklara bile sahip değilken, bize sorulmayan, ’doğru mu, değil mi?’ belli olmayan tapelerin, özellikle yandaş basına sızdırılmaları çok anlamlıdır. Bir kadın olarak, öncelikle yaşamış olduğum üzüntü, aşağılanma ve utançtan dolayı, bunu yapan, sebep olan herkesi lanetliyorum. Sonra, bu haksızlığa uğrayan her taraf ve zarar görenler adına tekrar beddua ediyorum” dedi. Aynı operasyonda tutuklanan İP’li avukat Mehmet Cengiz de haberlerin uydurma olduğunu açıklamıştı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...