Sayfalar

11 Haziran 2010 Cuma

Kayseri Ticaret Odası, sektör toplantıları kapsamında inşaat sektörü temsilcilerini bir araya getirdi

Kayseri Ticaret Odası, sektör toplantıları kapsamında inşaat sektörü temsilcilerini bir araya getirdi. KAYİMDER ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Adıyaman sektörde yaşanan gelişmelere ilişkin bilgiler verdi.

Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya altyapı ve diğer taahhüt işleri yapanlar, konut dışı inşaat müteahhitleri, mimarlık, mühendislik ve özel inşaat faaliyeti yapan işletmelerin temsilcileri katıldı.

  KTO Meclis Başkanı Bekir Adıyaman, toplantıda yaptığı konuşmada inşaat sektöründeki son değişikleri değerlendirmek için bir arya geldiklerini belirtti.

Adıyaman, 5940 Sayılı Kanunun en önemli maddesi, sözleşmeli personel çalıştırılması. Bu konuda meslek odalarının, belediyelerin ve sivil toplum örgütlerinin birlikte çalışması önem arz etmektedir. Yetki belgeli usta çalıştırılmasıyla ilgili yönetmelikte kaynakçı, boyacı, kalıpçı, gibi mesleklere de standart getirildi. Fayansçı gibi alt grupları olan mesleklere de standart getirilecek. Ustaların yeterli olup olmadıkları sınavla belli olacak. Belgesi olmayanlar çalıştırılmayacak. Belediyeler ve meslek odaları birlikte çalışacak. İnşaatın her kademesinde görev alan duvarcı, sıvacı, demirci, kalıpçı gibi ustaların denetimi yapılacak dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...