Sayfalar

11 Haziran 2010 Cuma

Terminal esnafı CHP İl Başkanı Enver Özdemir'i ziyaret etti

CHP İL Başkanı Enver Özdemir’i ziyarette konuşan, Kayseri Otobüsçüler Derneği Başkanı İlhami Binboğa, Kayseri terminaline yapılan baskından dolayı can güvenliklerinin olmadığını savunarak Başkan Özdemir’den destek istedi.

Hayatlarının tehlikede olduğunu söyleyen Binboğa, "Dün üç araba mafya usulü kişiler, Kayseri terminaline sabah 6 da girdiler. 8.15 civarında 60 kişi bekliyordu. Kıvılcım çıkarmak isteyenler bizi tehdit ettiler. Tehdit sonrası kavga çıktı. Karakola alındık fakat sadece biz sorgulandık. Çifte standart uygulanıyor. Sadece biz suçlu görüldük. Anlamadığım bir şey var nasıl İstanbul dan 60 kişi gelip de buradaki esnafa karışabiliyor? Buradaki asıl sorun kira vermemek değil. Burada esnaflar hem buraya hem de ortaklara kira veriyorlar. Bundan dolayı da esnaf ser sefil oldu. Aç kaldı. Herkes mağdur. Bu esnaf düşünülmeli bunu yapanlar vebal altında. Bizi öyle ya da böyle bu terminalden çıkartacaklar. Alttan başlayıp buradaki esnafı çıkartacaklar. Bunun programı başlatılmış. Biz yetkililerden can güvenliği ve bir yer istiyoruz. İstanbul dan buraya gaspa geliyorlar. Milliyetçi hemşerilerimiz bize yardım etmek istiyorlar. Biz sorun çıksın istemiyoruz. İstanbul Belediyesinden bu konuyla ilgili görüşme istedik kabul edilmedi. Bu konuyla ilgili AK Parti binasına gittik. Yardım istedik. Yardım edeceklerini söylediler. Beklememizi istediler. Kayseri terminaline dışarıdan baskı var. Can güvenliğimiz yok. Yardımlarınızı bekliyoruz" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Enver Özdemir ise sorunun bir an çözülmesi gerektiğini ifade etti. Gelişmeleri kaygıyla takip ettiklerini ifade eden Özdemir, İstanbul’dan gelenler tarafından esnafın tehdit edilmesine ilişkin de “Kayseri dağ başı değil" ifadesini kullandı.

Diğer yandan Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde konu ile ilgili açıklama yapan MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, terminal işletmesinin Kayseri dışından birilerine verilmiş olmasının başlı başına hata olduğunu söyledi. Korkmaz, "Bir an önce Kayseri Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve emniyet müdürümüz bu duruma müdahale etsin. Orada çalışan esnaflar zor durumda bırakılmasın" dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...