Sayfalar

5 Haziran 2010 Cumartesi

ESNAFIN GERGİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde BİOAŞ’a yönelik tepkiler gün geçtikçe artıyor. Yazı hanelerin boşaltılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan esnaf duruma tepki göstererek “Ekmeğimizin elimizden alınmasına kim kayıtsız kalabilir” dediler.

Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafı Büyük İstanbul Otobüs İşletmelerinin kendilerine adaletsiz davrandığını belirtti.

       Geçtiğimiz yılda aynı nedenlerle bir çok eyleme  sahne olan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde aralarında Metro Turizm’inde bulunduğu  20’ye yakın esnafın tahliye edileceği haberi ile karışan Otogar’da bir yandan gergin bekleyiş sürerken, esnafında tepkisi giderek artıyor.

      Önceki gün sert tartışmaların yaşandığı Otogar’da bugün de esnafın tepkisi devam etti. Bir araya gelerek bu belirsizliğin bir an önce çözülmesini isteyen esnaf

Otogar yetkilileriyle görüşmek istedi ancak yönetim “Basın mensupları olduğu gerekçesiyle her hangi bir açıklama yapmaya yetkimiz yok” diyerek konuya ilişkin bir açıklama yapmaktan kaçındı.

            Soruna ilişkin bir açıklama yapan Otobüsçüler Yardımlaşma Derneği Başkanı İlhami Binboğa, “Otogar esnafının otogarın kurulduğu günden bugüne kadar BİOAŞ ile hep sorunlar yaşadığını belirterek, “Esnafımız adeta sömürülmeye ve sindirilmeye çalışılıyor. Bu yapılanlar BİOAŞ’ın geçmişe yönelik bir hesaplaşması olarak değerlendirmek istemiyoruz ama bu durum onu gösteriyor. İşinin elinden alınması, ekmeğinin elinden alınmasına kim seyirci kalabilir. Yetkililerden bir an önce konuya çözüm getirmelerini bekliyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...