Sayfalar

5 Haziran 2010 Cumartesi

'Her inanç başımızın üstünde'

Kılıçdaroğlu, "Her inanç, her etnik kimlik başımızın üstündedir." dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Genel Başkan Yardımcıları Hakkı Süha Okay, Umut Oran ve milletvekilleriyle birlikte çıktığı Trakya gezisi kapsamında Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde vatandaşlara hitap etti.

Türkiye'de herkesin doğduğu andan itibaren vergi verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Sizlerden toplanan vergilerin hesabını veren siyasetçi oldu mu? Toplanan her kuruşun hesabını vermeye söz veriyoruz. Biz dünyanın en büyük ekonomilerinden biriyiz, ama bu ülkede insanların yoksulluğunu siyasi amaçla sömürenler var. İnsanlık onurunu ayaklar altına alanlar var'' diye konuştu.

''Her inanç, her etnik kimlik başımızın üstündedir. İnançlar ve etnik kimlikler, siyasetin konusu olamaz. Bunu değiştiremezsiniz. Siyasetin konusu başka bir şeydir'' diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye Cumhuriyeti'nde bir tek yurttaş, 'ben ibadetimi istediğim gibi yapamıyorum' diyorsa, Kemal Kılıçdaroğlu olarak o vatandaşın inancını özgürce yerine getirmesi için her türlü çabayı göstereceğim. Artık bu ülkede o kötü politikacılardan kurtulmak zorundayız. İnançlara saygıysa sonuna kadar.

Ne söyledik; 'Siyasette zenginleşmeyeceğiz ve havuzlu villalarda oturmayacağız'. Çünkü siyaset halka hizmettir. Halka hizmet edeceksiniz, zenginleşmeyeceksiniz. Siz de yedi sülaleniz de zenginleşmeyecek.''

AA

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...