Sayfalar

5 Haziran 2010 Cumartesi

FURKAN’A AĞLADIK

İsrail in Gazze ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırıda hayatını kaybedenlerden lise öğrencisi Furkan Doğan, gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Binlerce Kayserilinin katıldığı cenaze töreninde İsrail’e tepkiler büyüktü.
Furkan Doğan için Hunat Cami nde düzenlenen törene yakınları, okul arkadaşlara,Vali Mevlüt Bilici, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve Yaşar Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgezi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, siyasi partilerin il başkaları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, İHH Kayseri Şubesi yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Şaban İşlek, Furkan Doğan ın şehitlik mertebesine ulaştığını ifade etti.
Müftü İşlek, Hepimizi başı sağ olsun. Başı sağ olsun demek eski bir gelenek. Yani devletimiz başsız kalmasın demek. Furkan yardım götüren masum bir çocuktu. Şehitlik mertebesine ulaştı. Terör yüzünden çok şehit verdik. Şehitlik Allah katında en yüce makamdır dedi.
Kılınan namazdan sonra Furkan Doğan ın Türk ve Filistin bayraklarına sarılı tabutu Talas Caddesi ne kadar vatandaşlarca taşındı.
Furkan Doğan’ın Cenaze törenine katılanlar sık sık Kahrolsun İsrail , İsrail akıttığı kanda boğulacak Şehitler ölmez diye slogan attı.
Furkan Doğan ın cenazesi daha sonra Talas ilçesi Reşadiye Mahallesi ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.
Doğan ın tabutundaki Türk ve Filistin bayrağı, definden sonra babası Ahmet Doğan a teslim edildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...