Sayfalar

5 Haziran 2010 Cumartesi

MAHKUMLAR PROTOKOL İÇİN PERDE DEDİ

Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu nda 45 günde hazırlanan ünlü yazar Turgut Özakman ın "Ah Şu Gençler" adlı oyunu Kekeçoğlan lakabıyla ünlenen tiyatro sanatçısı Fatih Altın eğitmenliğinde 11 hükümlü tarafından protokol mensuplarına sahnelendi.

Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Silver Tiyatro Salonu nda sahnelenen ve  45 günlük sürede hazırlanan oyunu, Vali Mevlüt Bilici, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Dalan, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver,  İl Emniyet müdürü Cuma Ali Aydın, , İl Milli Eğitim müdürü Erdoğan Ayata ile çok sayıda ünlü sanatçılar izledi.

Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ikinci müdürü Ferhat Ünal, infaz koruma memuru Abdullah Memiş ve 11 hükümlü olmak üzere 13 kişilik ekip,Turgut Özakman ın Türkiye de en çok sahnelenen "Ah Şu Gençler" oyununu, ilk olarak mahkum yakınlarına sergiledi.

Ekipteki hükümlü ve tutukluların oynadığı oyunda mahkumların bazı bölümlerde kadın kılığında sahneye çıkmaları davetliler tarafından büyük alkış aldı...

Tiyatro sanatçısı ve Kekeçoğlan tiplemesiyle tanınan Fatih Altın eğitmenliğinde hazırlanan oyunda mahkumların hükümlü ve tutukluların verimli üretken bireyler olarak toplum yaşamına kazandırılması hedefleniyor.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...