Sayfalar

5 Haziran 2010 Cumartesi

MİT, MOSSAD’ı yanılttı mı?

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka, MİT'in MOSSAD'ı yanılttığını öne sürdü.
İsrail askerlerinin Mavi Marmara'ya yaptığı kanlı baskının ardından İsrail Ordusu ve koalisyon iktidarı İsrail'de hedef tahtasına yerleştirildi. Operasyonun fiysko ile sonuçlandığı günlerdir yazılıyor. İsrailli askerler, sert bir direniş beklemedikleri için operasyonu hafife aldıklarını ve dikkatsiz davrandıklarını itiraf ettikleri belirtiliyor. Ancak Debka, ilginç bir iddia ortaya attı. Sitenin iddiasına göre, İsrail Ordusunun, Mavi Marmara'daki yardım gönüllülerinin direnmeyeceklerini düşünmelerine MİT’ten(Milli İstihbarat Teşkilatı) aldıkları yanıltıcı bilgi neden oldu.

Siteye açıklamalarda bulunduğu belirtilen İsrail askeri yetkililerinin, MOSSAD’ın Mavi Marmara gemisi Türkiye’den ayrılmadan önce MİT’le iletişim kurduğu belirtildi. İsrail istihbaratı, MİT’ten gemiyle Gazze’ye gidecek eylemciler ve geminin yükü hakkında bilgi istedi. MİT'in, “Gemiye binen eylemciler şiddet eğilimi olmayan sıradan insanlar. Müdahale edildiğinde sorun çıkarmazlar” şeklinde bilgi verdiği öne sürüldü.

Gelen bu bilgi üzerine İsrail'in operasyonu sadece 5 botla gerçekleştirdiği, helikopterle asker indirirken de dikkatsiz davrandı. Güvertede insanlar varken, göz yaşartıcı bomba kullanmadan oraya inmenin de hata olduğu belirtildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...