Sayfalar

5 Haziran 2010 Cumartesi

İsrail Dışişleri Bakanı: "Türkiye, İran olma yolunda..."


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı 'Öldürmeyeceksin' açıklamalarına İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'dan cevap geldi. Lieberman, "İran'ın devrimden önce İsrail'in dostu olduğunu söyleyerek Türkiye'de aynı yola girdi" yorumunda bulundu.
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail'in İrlanda yardım gemisinin ''teftiş edilmeden'' Gazze Limanı'na girişine izin vermeyeceklerini yineledi. İsrail devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Lieberman, ''İrlanda Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü'ne bu geminin (Rachel Corrie) önceden teftiş edilmeden Gazze'ye gidemeyeceğini az önce bildirdim'' dedi.
TÜRKİYE, İRAN OLMA YOLUNDATürk gemisine İsrail donanmasının baskınının sorulması üzerine, Lieberman, ''Hedefe ulaşılmıştır. Filo Gazze'ye gitmeyi başaramamıştır ve askerlerimizin tamamı, bazıları yaralı, sağ olarak geri dönmüştür'' yanıtını verdi. Filo yolcuları arasında, ''ceplerinde tomarla para olanlar ve El Kaide terör örgütüyle bağlantılı olanlar vardı'' iddiasında bulunan Lieberman, Türkiye ile İsrail ilişkilerinin bozulmasının sorulması üzerine, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ülkesinin, Müslüman dünyasında ağır basan bir yere sahip olmasını istiyor ve İsrail, yığınları körüklemek için iyi bir bahane. Humeyni devrimine kadar İran da İsrail'in büyük dostuydu. Türkiye ile benzer bir süreç ortaya çıkıyor'' yanıtını verdi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...