Sayfalar

5 Haziran 2010 Cumartesi

GÖNÜLLÜLER KAYSERİ’DE


Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara’daki Kayserili gönüllüler memleketlerine döndüler. Furkan Doğan’ın cenazesi de gönüllülerle birlikte getirildi.
Binlerce vatandaşın katılımıyla toprağa verilen Furkan Doğan ın cenazesi, Erkilet Havaalanı nda yakınları ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Gazze ye yardım götüren gemide bulunan Gönül Memiş, Fatma Kanlıoğlu, Ali Tokluman, Ali Yunusoğlu, Ahmet Kaçar, Orhan Tokcan, Seyfullah Özgüven ve İlyas Yıldız da aynı uçakla Kayseri ye geldi.

Havaalanı önünde, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Furkan Doğan ın fotoğrafını taşıyan kalabalık, İsrail aleyhine slogan attı.

Furkan Doğan ın cenazesi, ambulansa konularak, havaalanı yakınındaki Seyrani Camisi nin önüne getirildi. Furkan Doğan ın babası Ahmet Doğan ve kardeşi Mustafa Doğan ile İsrail den gelenlerden bazıları, burada oluşturulan platforma alındı.

İHH Şube Başkanı Şaban Sözduyar buradayaptığı konuşmada İsrail’i bir kez daha lanetledi.

 Baba Ahmet Doğan ise oğlunun çok uysal bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, Furkan bir iyilik meleğiydi. Gazze ye gitmeye karar verdiğinde, sıkıntılarla karşılaşabileceğini söyledim, olsun demişti. Geri döndü, ama şehit olarak döndü dedi.

Ağabey Mustafa Doğan da Sabah şahadet haberi geldiğinde evimizde gonca güller açtı. Ağladık, ama gözyaşlarımız üzüntü, isyan için değildi. Artık ahirette bir şefaatçim olduğunu biliyorum diye konuştu.

Acılı baba ve ağabeyin konuşması zaman zaman tekbirlerle kesilirken, bazı vatandaşların ağladığı görüldü.


Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...