Sayfalar

5 Haziran 2010 Cumartesi

Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bu yılın yatırım programında da Kayseri’ye hak ettiği yatırım ödeneğini vermedi

Önemli turizm değerlerine sahip olan Kayseri’ye 2010 yılı yatırımı için sadece 160 bin lira ayrıldı. Bu para Kapuzbaşı ve Aladağlar’daki iki ayrı yol için kullanılacak. Yapılacak harcamayla yolların bitirilmesi ise imkansız.

Kayseri başta Erciyes olmak üzere, Kapuzbaşı, Aladağlar, Sultansazlığı, Kültepe kazıları, Gevher Nesibe Medresesi başta olmak üzere çok önemli turizm değerlerine sahip; ancak yeterli turizm yatırımı yapılmaması bu değerlerin ekonomiye kazandırılmasını engelliyor.

Kayseri turizm alanında yıllardır gerekli yatırımı görmüyor. 2010 yılında da bu olumsuz gelenek değişmedi. Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bu yılın yatırım programında da Kayseri’ye hak ettiği yatırım ödeneğini vermedi. Kayseri’ye turizm yatırımı adı altında 2010 yılında sadece 160 bin lira gönderilecek. Bu paranın 80 bin lirası Kapuzbaşı’ndaki Yahyalı-Mansurlu yol ayrımında, kalan 80 bin lirası ise Aladağlar’daki Gökoluk yaylası yolunda kullanılacak. Ancak bu para ile toplam 67 kilometreyi bulan yolun 6 kilometresini yapmak dahi pek mümkün değil. Her iki yolun bitirilmesi için 6.6 milyon lira gerekiyor; ancak bugüne kadar sadece 390 bin lira harcandı. Mevcut 160 bin lirayla da yolların bitirilmesi imkansız. 
(Kayseri Akın Günlük)

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...