Sayfalar

5 Haziran 2010 Cumartesi

'Haydarpaşa Garı'nda Bahar'

2010 AKB Ajansı'nın projelerinden, "Haydarpaşa Garı'nda Bahar" etkinliği başladı...
"Nazım Hikmet" ve "Göç" temalı etkinlikler dizisinde Haydarpaşa Garı 4 gün boyunca sanatın İstanbul'daki kalbi olacak. Tiyatro oyunları, dans performansları, film gösterimleri, konserler ve şiir okumalarından oluşan program, tüm İstanbullu sanatseverler tarafından ücretsiz takip edilebilecek. Etkinlikler kapsamında kentin 8 bin 500 yıllık tarihinde İstanbul'u İstanbul yapan hikayeleri ve sembolik anlatımları görkemli bir görsel animasyonla 4 gece boyunca Haydarpaşa Garı'nın Kadıköy'e bakan cephesini perde yaparak İstanbullularla buluşturacak.

Haydarpaşa Garı’nda Bahar, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği ana projelerindendir. İstanbul siluetinin en önemli sembollerinden olan Haydarpaşa Garı, kenti tren yoluyla Anadolu’ya ve Anadolu’yu da İstanbul’a ve Avrupa’ya bağlarken pek çok romana, öyküye ve şiire konu olmuştur. Gar aynı zamanda İstanbul’un yoğun göçle değişen sosyal yapısının, gündelik hayatının konu edildiği tiyatro, sinema ve diğer görsel sanatlar eserleri için her zaman bir esin kaynağıdır.

Kuşkusuz Haydarpaşa Garı’nı anlatan en güzel eserlerden biri, Nazım Hikmet’in “Haydarpaşa Garı’nda 1941 baharında saat on beş. Merdivenlerin üstünde güneş yorgunluk ve telaş” dizeleriyle başlayan “Memleketimden İnsan Manzaraları” adlı şiiridir. Haydarpaşa Garı’nda Bahar buluşması, ödenekli ve özel tiyatroların, sanatçılarımızın katılımıyla, Nazım Hikmet’e ölümünün 47. yılında bir saygı, sevgi ve doğduğu topraklardan selam niteliğinde bir çalışma olacaktır.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...